Enneagram İle Mizaç Harita

mizac-harita

Enneagram uluslar arası birçok şirketin ve gizli servislerin de eğitimlerinin bir parçasıdır. CIA, FBI ve Alman ordusunun özel görevli personellerinin yetiştirilmesinde enneagram eğitimi yer almaktadır. Aralarında Apple, Motorola, Google gibi pek çok Amerikan şirketinin de bulunduğu dünyanın en gelişmiş şirketleri personel seçiminde ve satış-pazarlama çalışmalarında enneagram modelini kullanmaktadır.

Enneagram, dünyanın en prestijli üniversitelerinden Standford MBA programının ders programında yer alıyor. Harvard Hukuk Fakültesinde uygulamalı mahkeme savunmalarında pratik ediliyor. Yine dünyanın en prestijli üniversitelerinden USC ve UCLA’de MBA programlarında liderlik eğitiminde kullanılıyor.

Aynı zamanda okullarda öğrencilerin mesleki yönelimlerinin tespit edilebilmesi ve kendilerine en uygun meslekleri tercih edebilmelerine önemli bir rehberdir. Türkiye’de enneagram sistemini kullanarak başarılı sonuçlar alan okullar mevcuttur.

Enneagram İle Mizaç Harita

Bireylerin kişilik potansiyellerinin asıl ve ne ölçüde kullandıklarını,yetkinliklerini,harekete geçiren duygularını, stres halinde hangi davranışları sergilediklerini gösteren;sorunlara etkin çözümler öneren,(Analitik) kişiselleştirilmiş ve bir bütünü gösterebilen raporlama sistemidir.

Kullanım Alanları ve Amacımız

Bilim ve felsefeye uygun ve ülkemiz gerçeklerine özgü olarak geliştirilen Mizaç Harita Kişilik Envanterimizi kullanarak:

◘ Profesyonellerin ve gençlerin kendilerini tanımalarını,

◘ Yöneticilerin ve İK uzmanlarının personelini anlamalarını,

◘ İnsanların profesyonel ve kişisel ortamlarda gizli güçlerini ortaya çıkararak gelecek hedeflerine varmalarını sağlamaktır.

Test güvenirliliği Cronbach’s Alphadeğerimiz “güvenilir” kategorisindedir. Özellikle testi yanıltmaya yönelik eylemlere karşı kontrol sistemimiz çok güçlüdür.

TIKLAYIN, TESTE HEMEN BAŞLAYIN